30 Haziran 2015 Salı

ÇİKOLATALI REVANİ


revani

MALZEMELER:

Kek için;
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım paket kabartma tozu
80 gr. bitter çikolata

Şerbet için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu

!!!! Keki ılık, şerbet soğuk olmalı.

revani

YAPILIŞI:

1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu göz göz olana dek kaynatın. Ardından limon suyunu ilave edip orta ateşte 15 dakika kaynatın ve iyice soğuması için bekletin.

2. Çikolatayı benmari usulü ile eritip, bekletin. Yumurtaları, şeker ile 5 dakika çırpın. Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın.

3. Kabartma tozu ve unu eleyip, irmik ile karıştırıp, hamura ilave edin. Karbonatı, limon suyu ile karıştırıp tekrar hamura ilave edin.

4. En son olarak erimiş çikolatayı da koyup, yağlanmış dikdörtgen borcama aktarın. (Ben 35x24 boyutunda kullandım. Keki piştiği zaman ince gibi duruyor ama şerbetlendikten sonra tatlı kabarıyor.)

5. Keki 175 derece soğuk fırında (önceden ısıtılmamış) üzeri hafif kabuk tutana kadar pişirin. Piştikten sonra 10 dakika soğuması için bekleyip, dilimleyin ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin. En az 4 saat dinlendirip, hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.