30 Haziran 2015 Salı

DÜĞÜN ÇORBASI

kuzu etli çorba

Bence mükemmel bir sofranın sırrı lezzetli bir çorbayla başlar.Düğün çorbası da hem göze hem de damağa hitaben enfesss bir çorba


MALZEMELER:

- 5 parça kuzu gerdan
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- yarım limon
- Su
- Zeytinyağı, pulbiber, nane 

YAPILIŞI:

1. Kuzu gerdan parçalarını yıkayın, 2 su bardağı su ile köpükleri oluşana kadar kaynatın.
2. Rengi kararmış olan köpüklü suyu döküp, tekrar 5 su bardağı su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
3. Et suyunu ince süzgeçten geçirin, başka bir tencereye alın ve ocağın altını da kısık olarak açın. 
4. Ayrı bir kase içerisinde yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu, un ve 1 çay bardağı suyu iyice çırpın, kaynayan et suyuna karıştırarak yavaşça dökün. Etleri didikleyip çorbanın içine ekleyin.
5. Göz göz olana dek pişirin, tuz ile tatlandırıp, üzerine kızdırılmış yağ, pulbiber ve nane gezdirerek servis edin.