2 Aralık 2020 Çarşamba

TİRAMİSU CUPCAKE


cupcake

Bu cupcake'e bayılacaksınız.....

MALZEMELER:
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta (oda sıcaklığında)
- 200 ml. süt
- 225 gr. un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Kahveli karışım için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nescafe

Tiramisu krema için;
- 4 yemek kaşığı mascarpone peyniri
- 1 paket krema (200 ml.)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:
1. Kremayı mikserin yüksek devrinde tamamen katılaşıncaya kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyip, biraz daha çırpın. Ardından mascarpone peynirini ayrı bir kap içerisinde çırpma teli çırpıp, kremalı karışıma ekleyin. Daha iyi yoğunlaşması için buzdolabında bekletin.

2. Sadece yumurtaları hardal kıvamına gelene dek çırpın. Daha sonra şekeri 3 kere de yumurtalara ekleyip, çırpın. Ayrı bir kase içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip, yumurtalı karışıma ekleyin. Ardından sütü ve tereyağını ilave edip, pürüzsüz bir karışım yapın.

3. Hazırlanan kek karışımını kalıplara boşaltın. (Ben düzgün pişmesi için kek kağıtlarını, muffin kalıbının içinde pişiriyorum. Ama daha sert kalıpları muffin kalıbına koymaya gerek yok) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana yaklaşık 10-12 dk. pişirin.

4. Kahveli karışım için suya, şeker ve kahveyi koyup karıştırın.

5. Soğuyan cupcakelerin içini, küçük bir oyucuyla hafifçe boşaltın, içine kahveli karışımdan 2 tatlı kaşığı dökün, 1 tatlı kaşığı da krema koyup, çıkardığınız parçayı geri koyun. Her birinin üzerine sıkma torbasına yıldız uç takarak kalan kremayı paylaştırın. En üste kakao serperek servis edin.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok: