12 Temmuz 2015 Pazar

ÇEKİRDEKLİ SİMİT


simit

Evde de kolayca hazırlayabileceğiniz bir simit tarifi. Mutlaka deneyin.

MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı
1 su bardağı ılık su

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
çekirdek
simit

YAPILIŞI:
1. Öncelikle unu eleyip maya ve tuz ile karıştırıp, ortasını havuz gibi açın.
2. Ortasına şeker, zeytinyağı, yumurta akı ve ılık suyu ekleyip kenarlardan azar azar alarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamur çok yumuşak olursa un ilavesi, çok sert olursa biraz su ilavesi ile istenilen hamuru elde edebilirsiniz.
3. Hamur kasesinin üzerini streç film ile sıkıca kapatıp, ılık bir ortamda 1 saat bekletin.
4. Hamuru 7 eşit parçaya bölün ve her birine simit şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
5. Üzerlerine 1 yemek kaşığı su ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çekirdek serpin. 25 dakika bekletip önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...