12 Temmuz 2015 Pazar

SEBZELİ BÖREK

börek

MALZEMELER

2 adet yufka

150 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber


Sosu için;

1 adet yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı soda
2 yemek kaşığı zeytinyağı
börek



YAPILIŞI:

1. Öncelikle böreği ıslatmak için sos malzemelerinin tümünü bir kase içinde iyice çırpın.
2. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı ilave edip suyunu bırakıp çekene kadar iyice kavurmaya devam edin.
3. Rendelenmiş havucu, ince doğranmış biberi ve 15 dakika ılık su içinde beklemiş kuş üzümlerini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın.
4. Kelepçeli kalıbın (22 veya 24 cm.) tabanını ve yanlarını yağlayın, yufkanın bir tanesini yanları dışarıda kalacak şekilde kalıbın üzerine yayın, diğer yufkayı pırtık pırtık parçalara bölün, bir sıra yufka bir sıra sos olarak yarısına kadar devam edin. Kıymalı harcı koyup, üzerini tekrar pırtık yufkalarla kapatıp, yufka bitene kadar sos ve yufka şeklinde devam edin. En son dışarıda kalan parçayı da böreğin üzerine kapatıp, kalan sosu döküp buzdolabında yarım saat bekletin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun...