12 Temmuz 2015 Pazar

YABAN MERSİNLİ BROWNİ

Browni


Kekleri çok sevdiğimi biliyorsunuz. Yaban Mersinli kek de muhteşem oldu.

MALZEMELER:

- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ (yarı yarıya tereyağı ve sıvı yağ karışımı)
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı kuru yaban mersini
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 gr. bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı toz badem
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya 

Üzeri için;

Eşit miktarda sıvı krema ve beyaz çikolata 

YAPILIŞI:

1. Bitter çikolatayı benmari usulü ile eritip soğuması için bekletin.
2. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
3. Yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Ardından kakao, yaban mersini, toz badem ve erimiş çikolatayı ekleyin.
4. Ayrı bir kap içerisine unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip, karışıma ilave edin. Yağlı kağıt serilmiş kare fırın kabına browni karışımını dökün.
5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-30 dakika arasında kürdan kontrolü yaparak pişirin.
6. Ne kadar beyaz çikolata kullanırsanız o oranda kremayı kaynama noktasına getirip, içine çikolataları atıp eritin. Yağlı kağıt ile huni yapıp içine çikolatayı aktarın, browninin üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. 

Afiyet olsun..