23 Ağustos 2015 Pazar

ANTEPFISTIKLI DONDURMALI KREP

antepfıstıklı dondurmalı krep


İncecik antepfıstıklı krep içinde dondurma muhteşem oldu. Pazar akşamı stresine iyi gelecektir çünkü damakta bıraktığı tadı tarif bile edemiyorum.


MALZEMELER:
2 adet yumurta
200 ml. süt
3 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 türk kahve fincanı toz antepfıstığı
500 gr. kaymaklı dondurma


YAPILIŞI:
1. Krepi hazırlamak için; süt, yumurta, un, şeker, antepfıstığı ve sıvıyağı iyice çırpın.
2. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin ve soğumaya bırakın. Karışım bitene kadar bu şekilde devam edin.
2. Her bir krebin içine 1 top dondurma yerleştirip, zarf şeklinde kapatın ve ters çevirin. Üzerine biraz daha dondurma koyup servis yapın.