2 Ağustos 2015 Pazar

BAZLAMA EKMEĞİ


Bazlama

Sahur ve iftar  için hazırladığım bazlama ekmekleri yumuşacık oldu. Hatta kalanları buzdolabı poşeti ile buzluğa koydum. Çıkarıp tost makinesinde ısıttım yeni pişmiş gibi oldu. İhtiyaç anında kullanmak üzere ara sıra bu şekilde yapıp buzluğa atmak lazım.

BAZLAMA EKMEĞİ

MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su

YAPILIŞI:
1. Geniş kap içerisinde un ve tuzu karıştırıp, ortasını havuz gibi açın.
2. Ayrı bir kasede yaş maya ile ılık suyu eritip, unun ortasına dökün.
3. Kenarlardan azar azar un alarak yumuşak bir hamur elde edin, ılık bir ortamda 1 saat bekletin.
4. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp 15 cm. çapında yaklaşık 1-2 cm. kalınlığında açın. Yağsız ve kısık ateşte içip pişip yüzeyi kızarana kadar pişirin. Pişirdikten sonra mutfak havlusu içinde biraz bekletip, yumuşak kalmasını sağlayın.

Afiyet olsun..