23 Ağustos 2015 Pazar

BEYAZ ÇİKOLATALI TAZE İNCİR TATLISI

İncir Tatlısı


Tam mevsimi olan beyaz çikolatalı taze incir tatlımı mutlaka deneyin. Çünkü çok hafif ve de lezzetli oluyor. İncirler biraz düzgün olursa da iyi olur çünkü ezik olması halinde muhallebi ile biraraya geldiğinde daha çok ezilir. 


MALZEMELER:

10 adet incir
500 ml. süt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gr. beyaz çikolata

YAPILIŞI:

1. Bir tencere içine süt, yumurta sarısı, un, nişasta, şeker ve vanilyayı alın, ocağın altı kapalı olarak karışımı homojen hale getirin.

2. Ocağın altını açıp, karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Tencereyi ocak üzerinden alıp içine beyaz çikolatayı ilave edin. Muhallebiyi ara ara karıştırarak 30 dakika soğumaya bırakın.

3. İncirlerin kabuklarını soyup ikiye kesin veya daha ince olarak üçe kesin. Servis tabaklarına incirleri alıp, üzerine beyaz çikolatalı muhallebiyi döküp, buzdolabında soğutun. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...