6 Ağustos 2015 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONLU KEK

Hindistan cevizli limonlu kek


Limonun ferahlığı ile hindistan cevizinin aroması bu kek içinde buluşmuştur. Ortaya da enfes bir tat çıkmıştır. Biliyorsunuz artık kekleri çok severim, değişik her çeşit keki denemek isterim. 

Sizler de çayınızın yanına bu keki yapabilirsiniz. 

MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 adet limonun suyu ve kabuğu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi


YAPILIŞI:
1.Bir kabın içine şeker ve yumurtaları koyun, mikserle 10 dakika çırpın.

2.Çırptığınız malzemeye limon suyunu, rendelediğiniz limon kabuğunu, nişastayı, yağı, unu, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin, iyice karıştırın.

3.Yağladığınız kek kalıbına hamuru dökün, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.


Afiyet olsun...