1 Aralık 2020 Salı

İMAM BAYILDI

imambayıldı


Bu kez bi kaçamak yapıp her zaman yaptığım zeytinyağlı imam bayıldı tarifini kızartma olarak deneyip, diğer malzemeleri de kendime göre yorumladım. Biz sonucu beğendik. Sizlerde denemek isterseniz tarif aşağıda.


MALZEMELER
6 tane patlıcan
2 tane soğan
2 tane domates + 1 domates
1 tatlı kaşığı salça
7-8 diş sarımsak
yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
tuz
karabiber
toz şeker
kızartmak için zeytinyağı (hakiki zeytinyağı kullanılması lezzetini artırmak için önem arz etmektedir)
süslemek için maydanoz

YAPILIŞI:
1.Patlıcanların dağılmaması için tepesi kalmak suretiyle alacalı olarak soyun.  Tuzlu suda yarım saat bekletin.
2. Kurulayıp kızgın ve yüksek ateşte bol zeytinyağında kızartın. Patlıcanların fazla yağ çekmemesi için yüksek ateşte pişirilmesi gerekir. Piştikten sonra havlu kağıt üzerine alıp bekletin.
3. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurmaya başlayın. Sarımsakları ikiye veya üçe ayırıp, soğanlara ilave edin.
4. 2 domatesi ufak ufak doğrayın, salça ile beraber diğer malzemelere ekleyin. 1 yemek kaşığı şeker, tuz, karabiber ve cevizi ekleyerek 2-3 dakika daha soteleyin.
5. Patlıcanları tencereye alıp iki çatal yardımıyla açın ama fazla derine inmeyin. İçlerine birer tutam şeker serpin ve soğanlı karışımı doldurun.
6. 1 su bardağı su ile 1 domates rendesini karıştırıp, tencereye dökün. Patlıcanların üzerine su gelmemesi gerekir. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra hatta 1 gece beklettikten sonra maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Çok lezzetli olacaktır.






Hiç yorum yok: