6 Ağustos 2015 Perşembe

KEFİRLİ ÇITIR TAVUK

çıtır tavuk

Akşam için basit ama lezzetli bir yemek arıyorsanız, kefirli çıtır tavuk tarifini deneyin derim. Hatta benim gibi yanına domatesli pilav ve fırında patateste yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
500 gr. tavuk göğsü

1 su bardağı kefir
1 tatlı kaşığı hardal
1 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber 

YAPILIŞI:


1. Tavuk göğüs etlerini parmak kalınlığında doğrayın.

2. Kefir, hardal, tuz ve karabiberi geniş bir kase içinde karıştırın içine tavuk etlerini ilave edip yaklaşık 1 saat bekletin.
3. Tavuk parçalarını galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...