23 Ağustos 2015 Pazar

PİDE GÖRÜNÜMLÜ KIYMALI, KAŞARLI POĞAÇA

pide görünümlü kıymalı kaşarlı poğaça

Pide görünümlü kıymalı, kaşarlı poğaçalarımla keyifli günler dilerim. Hafif kıyır kıyır biraz da yumuşak lezzetli bir poğaça ortaya çıkıyor. 

Sevgilerimle,


MALZEMELER:
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık yoğurt
2 yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un 
tuz 

İç harcı için;
350 gr. kıyma
1 soğan
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber

YAPILIŞI:
1. 1 yemek kaşığı zeytinyağı içinde,  minik minik doğranmış soğanları kavurmaya başlayın. Kıymayı da ilave edip suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ekleyip soğumaya bırakın. 
2. Tereyağı, zeytinyağı, tuz, yumurtalar ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın. Kabartma tozunu ilave edip, azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edin. (Ben yaklaşık 5 ajda çay bardağı kullandım) hamuru streç folyoya sarıp 15-20 dakika dinlendirin.
3. Hamurdan parçalar koparıp, merdaneyle açın. Kıymalı harçtan hamurun ortasına uzunlamasına paylaştırın. Kenarlardan katlayarak pide şekli verin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 
susam serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişmesine çok yakın kaşar peynirini serpip, erimesi kadar fırında tutulduktan sonra sıcak servis edin.