1 Aralık 2020 Salı

YABAN MERSİNLİ MİLFÖY PASTA

milföy pasta

Milföy pastayı dışarıdan hep alırız. Evde hiç denememiştim. Öncelikli olarak içinde kullanacağım pastacı kreması benim için çok önemliydi. Bayağı araştırma yaptım ve kendi dokunuşlarımla aşağıda ki tarife ulaştım. Yumurta sarısından dolayı sarı bir krema oluyor. Yumurta sarıları içinde kokar mı diye beni endişelendirmişti ama korktuğum olmadı. Şahane bir dokusu ve kokusu vardı. Tüm malzemenin homojen olması ve iyice pişirilmesi bu sorunu ortadan kaldırıyor bence. En yakın zamanda bir pasta yapıp içinde bu kremayı kullanacağım. Eminim nefis olacak. Sonuca göre sizinle de paylaşırım. 

Milföylerin kabarmaması da tabi ki bu tatlı için önemli sadece çatalla delikler açmak yeterli olmuyor. Başka bir tepsi ile ağırlık yapılması bu sorunu çözüyor. 

Sonuç olarak kremamız hazır, milföyümüz hazır dilediğimiz meyveyi kullanarak bir araya getirebiliriz.

Mutlu günler dilerim. Sağlıcakla kalın:)

MALZEMELER:

12 kare milföy için; 

Pastacı kreması

- 500 ml. süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası

- 1 yemek kaşığı un

- 3 yumurta sarısı

- 1 paket vanilya

- 4 yemek kaşığı şeker 


Üzeri için;
Taze yaban mersini
Pudra şekeri 

YAPILIŞI:

1. Milföyleri dışarıda bekletip biraz yumuşamasını sağlayın. Ardından her bir kareyi yarıya bölün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine milföyleri dizin, üzerine tekrar yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için başka bir tepsiyi de üzerine bırakın. Bu işlem milföylerin kabarmasını engelleyecektir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek 10-15 dakika pişirin.


2. Pastacı kreması için; mısır nişastası, un, şeker ve yumurta sarılarını bir tencere içinde ocağın altı kapalı olarak çırpın. Sütü ve vanilyayı başka bir tencerede kaynama noktasına kadar ısıtın. Sütü diğer unlu karışıma azar azar dökün ve bu aşamada sürekli çırpma teli ile çırpmaya devam edin. Karışım tamamen homojen olduğunda ocağın altını açıp kısık ateşte yine karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Önce oda sıcaklığında, ardından 2-3 saat buzdolabında bekletin.


3. Ben sıkma torbasına uç takarak milföylerin üzerine şekilli olarak sıktım. Sıkma torbası yerine milföylerin üzerine bir spatula yardımıyla da sürebilirsiniz. Aralarına ve üzerine taze yabanmersini ilave ederek, pudra şekeri süslemesiyle 10 dakika bekletip servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok: