6 Ağustos 2015 Perşembe

YEŞİL MERCİMEK VE KIYMALI BÖREK

kıymalı börek

İçinde yeşil mercimek ve kıyma olan çıtır çıtır bir börek isterseniz bu tarifi denemelisiniz. Çünkü un, nişasta, sirke ve yağ bir araya geldiğinde börekleri çıtır çıtır yapmaya yetiyor. Ev halkı bu böreğe bayıldı, yarına kalan bir iki börek halen yumuşamamıştı. O derece süperdi yani. 

MALZEMELER:
4 adet yufka
3/4 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke

İç malzemesi için;
200 gr. kıyma
1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
1. Önce iç malzemesini hazırlamak için; minik doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin.  Kıymayı ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Yeşil mercimeği ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğuması için bekletin.
2. Bir kasede zeytinyağı, un, nişasta ve sirkeyi iyice karıştırın.
3. Yufkanın bir tanesini tezgaha serip yarısına sosu sürüp, diğer yarısını üzerine kapatın. Kapattığınız bölümün üzerine de sostan sürün.
4. Yufkanın geniş kenarına iç harcını koyup, rulo şekline sarın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın,  sonra birer parmak kalınlığında kesin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...