2 Ağustos 2015 Pazar

ZEYTİNLİ POĞAÇA

poğaça

Yeşil zeytini ve dolgulu yeşil zeytini çok severim. Aslında orjinal tarifinde siyah zeytin kullanılmıştı ama ben yeşil zeytin sevdiğim için bu şekilde hazırladım. Bu poğaçanın kalanlarını da yine buzluğa koydum aynı şekilde tost makinesinde ısıttım tazecik pişmiş gibi oldu. Lezzetli bir poğaça tarifi, denemeniz tavsiye edilir😊

MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
yarım paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr. tereyağı (eritilmiş)
2/3 su bardağı doğranmış zeytin
3 su bardağı un

üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
susam

YAPILIŞI:
1. Yaş mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Şeker, tuz ve tereyağını ekleyin.
2. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.
3. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamura zeytinleri ekleyip karıştırın ve hamurdan yarım portakal büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 15 dakika bekletin.
4. Yumurta sarısına zeytinyağını ekleyip poğaçaların üzerine sürün. Bolca susam serpiştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun..