13 Eylül 2015 Pazar

KUSKUSLU KABAK-HAVUÇ SALATASI

kuskuslu kabak havuç salatası


Kolay ve hafif bir yaz salatası kuskuslu kabak-havuç salatası


MALZEMELER:

1 çay bardağı kuskus
2 adet kabak
2 adet havuç
çeyrek demet dereotu
1 veya 1,5 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
istenirse iri kıyılmış ceviz
tuz
zeytinyağı

üzeri için;
yapışmaz tavada yağsız olarak kavrulmuş susam

kuskuslu kabak havuç salatası


YAPILIŞI:
1. Kabak ve havucun kabuklarını soyup, rendenin kalanın tarafı ile rendeleyin. Birer yemek kaşığı zeytinyağı ile kabak ve havucu ayrı tavalarda kavurun.
2. Kuskusu al dente kıvamında (diri ve yapışmayan) haşlayın. Suyunu süzüp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, yapışmaması için karıştırın ve soğuması için bekletin.
3. Geniş bir kase içinde yoğurt, mayonez, tuz,  ezilmiş sarımsak, ceviz ve kıyılmış dereotunu iyice karıştırın. Ardından kabak, havuç ve kuskusu ilave edin. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra kavrulmuş susam ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...