13 Eylül 2015 Pazar

TURTA İÇİNDE TON BALIĞI SALATASI

turta içinde ton balığı salatası


Bu salatayı sandviç içinde veya kızarmış baget ekmek dilimleri üzerinde de sunabilirsiniz.


MALZEMELER:
90 gr. tereyağı
1 yumurta sarısı
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı soğuk su

Salata için;
160 gr. ton balığı (yağı süzülmüş)
6-7 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı kapari
100 gr. labne peyniri
1 tatlı kaşığı mayonez

YAPILIŞI:
1. Soğuk tereyağı ile unu parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı görüntüsü alana dek hızlıca karıştırın. Dilerseniz bu işlemi mutfak robotunda veya rondoda yapabilirsiniz. Soğuk su ve yumurta sarısını ilave edip hamuru toparlayın. (Bu tarz hamurlar fazla yoğurulmaz) gerekirse 1 yemek kaşığı soğuk su  ekleyin.
2. Hamura disk şekli vererek streç filme sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
3. Unlanmış zeminde tart kalıbınızın büyüklüğünden biraz daha fazla olarak hamuru açıp, yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. (24 cm. kullandım) Kenarlarını kesip, kalıba iyice yerleştirin. Kabarmaması için çatalla delikler açıp üzerine yağlı kağıt serin ve iki üç avuç nohut veya kuru fasulye serpiştirin.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin, bakliyatları kaldırıp 5-10 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
5. Salata için minik minik doğranmış kornişonlar ile diğer malzemeleri karıştırın. Soğumuş olan tartın içine salatayı yayın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.