20 Aralık 2015 Pazar

ELMALI KURABİYE

elmalı kurabiye

Bir elmalı kurabiye klasiği daha. sevmeyen yoktur herhalde:)
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 veya 3,5 su bardağı un

Elmalı harç için;
3 adet orta boy elma
1 çay bardağı ceviz kırığı
1 veya 2 yemek kaşığı toz şeker (elmanın ekşiliğine ve ağız tadınıza göre)
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
1.    Oda sıcaklığında olan tüm malzemeyi yoğurun. Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
2.    Hamura disk şekli verip, streç filme sarın, buzdolabında 30 dakika bekletin.
3.    Harç için; kabukları soyulmuş elmaları rendeleyin, toz şeker ile yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin. Ceviz ve tarçını ekleyip soğuması için bekletin. (İyice soğuması çok önemli sıcak harç hamuru yumuşatır)
4.    Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparıp, unlanmış zeminde oval olarak açın,  geniş kenarına harcı koyup bir kere sarın, hamurun kalan kısmını bıçakla aralıklı olarak dikine kesin ve ruloyu sarın, ay şeklini verip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. (Yapılışını bloğa ekleyeceğim)
5.    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. 5 dakika soğuttuktan sonra bolca pudra şekeri serpip, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.