20 Aralık 2015 Pazar

MAHLEPLİ KEK

Kek

Keklere bayılırım, artık herkes bunu biliyordur. Değişik kekler denemek benim için ayrı bir zevk. Bu tarifi de bir yerde görmüştüm. Kekin içinde mahlep ilgimi çekmişti. İyi ki denemişim, bu lezzeti çok beğendim.


MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı mahlep
Çikolata sosu için;
50 gr. bitter çikolata
1 türk kahve fincanı krema

YAPILIŞI
1.  Oda sıcaklığında olan yumurtaları, şekere ekleyin ve mikserle 4 dakika çırpın.
2. Süt, yağ ve unun yarısını ekleyip tekrar çırpın. Kalan unu, mahlebi, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip sptaula ile pürüzsüz bir kek hamuru haline gelene dek yavaşça karıştırın.
3. Yağlanmış kalıba karışımı boşaltıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin.
4. Çikolata sosu için kremayı ısıtın, ocaktan alıp içine çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Sosu 45-50 dakika bekletttikten sonra, kekin üzerine döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...