20 Aralık 2015 Pazar

MUZLU EKMEK

ekmek


Kahvaltılar içine değişik bir alternatif. Kek severler de bu tadı beğenecektir. Çünkü, kekin dokusunun biraz daha sıkı olanı diyebiliriz. Miss gibi tereyağı ve muz kokusu ile beğeneceğinizi düşünüyorum. Özellikle evde kararmaya yüz tutmuş muzlarınız varsa bu tarifi mutlaka deneyin. Hem değerlenmiş olacak hem de değişik bir lezzet denemiş olacaksınız:)

MALZEMELER
3 yumurta
140 gr. tereyağı (oda ısısında)
150 gr. toz şeker
100 ml. krema
3 + 1/2 cup un (385 gr. un)
bir tutam tuz
2 adet muz (olgunlaşmış)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI
1.Kek kalıbınızı yağlayın.
2. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.
3. Kremayı da ekleyerek çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ekleyip karıştırın. Muzları iri iri doğrayarak ilave edin ve çok kısa karıştırın.
4. Hamuru kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
5. 10 dakika kalıbında daha sonra tel ızgara üzerinde soğutun. Tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...