20 Aralık 2015 Pazar

PARMESAN PEYNİRLİ TUZLU KURABİYE


tuzlu kurabiye




Lezzetli bir tuzlu kurabiye tarifi vermek istiyorum. Parmesan yerine eski kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.

Malzemeler
100 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz parmesan
1 veya 1,5 su bardağı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
tuz
bir tutam tatlı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
çekirdek, mavi haşhaş, susam veya çörekotu olabilir

Yapılışı
1. Tereyağını eritip soğutun. Tüm malzemeyi derin bir kaseye alarak yumuşak bir hamur elde edin.
2. Hamuru buzdolabında 30 dakika bekletin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp 4,5 mm kalınlığında açın.
3. Küçük kurabiye kalıpları ile kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, dilediğiniz malzemeyi serpin.
5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika pişirip servis yapın.