20 Aralık 2015 Pazar

PORTAKALLI HAŞHAŞLI PANKEK


pankek


Yabancı siteden uyarladığım bir tarif. İçinde haşhaş olması, yerken çıtır çıtır hoşuma gitti. Tabi portakalın eşsiz aroması da ayrı bir hava kattı. Demek isteyenler için tarif aşağıda:)


Malzemeler:
1 yumurta
1 cup süt
1/4 cup erimiş tereyağı
1/4 cup taze portakal suyu
1/4 cup toz şeker
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 cup + 1/2 cup un


pankek


Yapılışı:

1. Kabartma tozu ve unu ayrı bir kase içinde karıştırın.
2. Yumurta, süt, portakal suyu ve şekeri el çırpıcı ile çırpın.
3. Portakal kabuğu, haşhaş ve diğer kuru karışımı da sıvı karışıma ekleyin.
4. Yağlanmış tavaya yarım kepçe dökerek arkalı önlü pişirin. (Üzerinde hava kabarcıkları oluştuğunda pişmiş anlamına gelir, arkasını çevirmeniz gerekir.)