20 Aralık 2015 Pazar

TAVUKLU BEZELYELİ KİŞ

Tavuklu Kiş


Çay sofraları için muhteşem bir lezzet. Değişik bir tat isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin. 

MALZEMELER:
Hamur için;
100 gr. tereyağı (oda ısısında)
2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
2 çay kaşığı tuz


Üzeri için;
- 2 adet tavuk but (haşlanmış ve iri parçalara bölünmüş)
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- tuz ve karabiber


Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı soğuk süt
- rendelenmiş kaşar peyniri
- tuz


YAPILIŞI:
1. Öncelikle hamur için tüm malzemeleri bir araya getirip, yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Unlanmış zeminde hamuru açıp 22 veya 24 cm çapında bir tart kalıbına yayın. Kabarmasını engellemek için,  üzerini çatalla delip, yağlı kağıt serin, nohut veya kuru fasulye ekleyin. 180 derece fırında pembeleşene kadar 15 dakika pişirin.
2. Bu arada beşameli hazırlamak için, tereyağını eritin, unu ilave edip çırpma teli ile karıştırarak kavurun. Soğuk sütü azar azar eklerken, bir taraftan karıştırmaya devam edin. Pürüzsüz ve koyu kıvamlı bir karışım haline gelene dek karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra, tuzunu ekleyip, tavuk ve  bezelyeyi ilave edin.
3. Tartı 15 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarıp, üzerinden yağlı kağıt ve nohutları kaldırın. Tavuklu karışımı düzgünce yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayıp, üzeri kızarana kadar 10-15 dakika fırında tutun. Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis edin.