26 Mart 2016 Cumartesi

LEBENİYE ÇORBASI

lebeniye çorbası


Ülkemizin yöresel çorbalarından Gaziantep'e ait olan lebeniye çorbası. Yoğurtlu çorbaları her zaman sevmişimdir. Hem besleyici hemde çok sağlıklı. Şimdiden afiyet olsun...


MALZEMELER:
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
500 gr. süzme yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- kuru nane, karabiber,  tuz
-4 veya 5 su bardağı su (önce 4 su bardağı su, gerekirse ilave yapabilirsiniz)

YAPILIŞI:
1. Kıymayı bir tencere içinde suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.  4 su bardağı sıcak su, tuz ve pirinci yumuşayana kadar pişirin.  Ardından nohutları ekleyin.
2. Bu arada süzme yoğurt, yumurta ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını çırpıp, kısık ateşte bir tık kaynatın. Kesinlik fazla kaynatmayın, aksi takdirde yoğurt kesilir.
3. Yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş dökerek karıştırın.
4. Kalan yağı tavada kızdırıp, nane ve karabiber ekleyin, çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.