5 Aralık 2020 Cumartesi

İRMİKLİ TOPLAR


İrmikli Toplar

İrmiği nedense hep sevmişimdir. Gerek sütlü tatlılar gerekse revani tarzı diğer hamur işi tatlılarını yapmak ve tabi ki yemek beni hep mutlu etmiştir. Ayrıca, makarnanın ham maddesinin de irmik olması ve çok ağır soslarla yenilmediği sürece enerji ve mutluluk veren besinler arasında yer alması nedeniyle, irmiğin mutlulukla ilişkisinin olduğu bence doğrudur :) 

Makarnadan bahsetmişken bir ufak bilgi olarak, Türkiye'de yasalar makarnanın durum buğdayından elde edilen irmikten üretilmesini zorunlu kılmış. İrmik ile üretilen makarna yoğun miktarda protein (gluten ve glutenin) içerdiğinden yüksek kaliteye sahipmiş. 

Hatta geçenlerde, şehriye çorbası yaparken, şehriyenin az kalmış olması nedeniyle, eksiği irmik ile tamamladım, inanılmaz lezzetli oldu. Tarife artık gönül rahatlığıyla geçebiliriz :)

MALZEMELER:
* 3 su bardağı süt
* 7 yemek kaşığı irmik
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 1 poşet krem şanti

Üzeri için;
*Hindistan cevizi
*Damla çikolata

YAPILIŞI:
1) Sütü,irmiği ve toz şekeri, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.     Piştikten sonra ara sıra karıştırarak soğutuyoruz.
2) Daha sonra bir poşet toz krem şantiyi kaşık ile karıştırarak muhallebiye yediriyoruz. (Muhallebinin çok soğuması durumunda toz krem şantiyi yedirmesi biraz zor oluyor, orta karar iyidir)
3) Elimizi suya batırıp, muhallebi karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak top haline getiriyoruz. Topları hindistan cevizine bulayıp, üzerlerine birer tane damla çikolata yerleştiriyoruz. İsteğe göre damla çikolata yerine, fındık veya şam fıstığı da kullanabiliriz.

Afiyet olsun..





Hiç yorum yok: