16 Ağustos 2014 Cumartesi

KEŞKÜL

keşkül


Bu sıcak yaz günlerine yakışır, hafif ve çok lezzetli bir tatlı ile karşınızdayım. Keşkülün orijinal tarifi aslında dövülmüş badem ile yapılır ama bazı tariflerde şam fıstığı da kullanılmış. Ben şam fıstığı ile yaptım, beyazın içinde yeşillerin ayrı bir renk katacağı hoşuma gitti:) Bu tatlının üstü genelde hindistan cevizi veya toz şam fıstığı ile süslenir ama kızımla ben görsellik katmak adına pembe şeker hamurundan yaptığımız çiçek desenleri ile süsledik :) Yapılışı çok kolay olan bu lezzeti denemenizi öneririm :)

MALZEMELER:
* 1 lt. süt
* 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
* 1 yumurta sarısı
* 3 çorba kaşığı mısır nişastası (çok tepeleme olmayacak)
* Yarım su bardağı hindistan cevizi
* 1 çorba kaşığı toz badem veya şam fıstığı

YAPILIŞI:
1) Sütün 1 su bardağını ayırıp, geri kalanını tencereye alıp, orta ateşte kaynatmaya başlıyoruz.
2) Yumurta sarısı, nişasta ve 1 su bardağı sütü ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz.
3) Süt kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını biraz kısıp, nişastalı karışımı yavaş yavaş sürekli karıştırarak süte ekliyoruz.
4) Daha sonra sırasıyla şeker, hindistan cevizi ve toz şam fıstığını da ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz.
5) Göz göz olacak şekilde kaynamaya başladığında yaklaşık 3-4 dk. daha pişirip, kaselere paylaştırıyoruz.
6) Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabiliriz.

Afiyet olsun:)