8 Ağustos 2014 Cuma

YALANCI MANTI



Mantı

Adının yalancı olduğuna bakmayın, hem çok pratik hem de çok lezzetli oluyor. Bu tarif denendikten sonra, diğer mantıyı pişirmez oldum. Zira evdekiler bu mantıyı yapmam için sürekli baskı uyguluyorlar :) Ayrıca, önceden hazırlanıp buzlukta da saklanabilir. 

MALZEMELER:
* 3 yufka
* 300 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* karabiber
* tuz
* eşit oranda zeytinyağı ve su karışımı

YAPILIŞI:
1) Rendelenmiş soğanı, kıymayı, tuzu ve karabiberi karıştırıyoruz. 
2) Yufkaları ikiye bölüyoruz. Her bir yarım yufkanın üzerine zeytinyağlı ve su karışımını sürüyoruz.  
3) Yufkaların düz kenarına, kıymalı harçtan bir parça alarak, iki parmak genişliğinde bir şerit halinde yayıp, sıkıca rulo yapıyoruz. 
4) Ruloları iki parmak genişliğinde kesip tepsiye düz olarak diziyoruz. Üzerine tekrar yağlı su karışımından sürüyoruz. Üzeri kızarana kadar 180 derece fırında pişiriyoruz.
5) Piştikten sonra üzerine çırpılmış yoğurt, biberli tereyağı, isteğe göre sumak ve nane de ekleyerek servis ediyoruz.

Şimdiden afiyet olsun :)