5 Aralık 2020 Cumartesi

ZEBRA KEK


zebra kek

Bizim evin favorilerinden birisi kek. Kek her daim istisnasız yenilir. Akşam çayın yanında, sabah kahvaltıda veya öğleden sonra :) Birde çoookkkk eskilerde yaptığım kekler hiç kabarmazdı :)  O nedenle, sürekli kek tariflerini denerim. Zebra kek benim çok eski bir tarifim. Kızımın anaokuluna gittiği zamanlarda TV programı yaptığımızı düşünerek bu keki yapar, evcilik oynardık :) 

MALZEMELER:
* 4 yumurta
* 6 kahve fincanı toz şeker
* 2 kahve fincanı zeytinyağı
* 4 kahve fincanı soda
* 9 kahve fincanı elenmiş un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 kabartma tozu
* 1 vanilya
* 1 rendelenmiş limon kabuğu (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:
1) Yumurta ve şekeri mikser ile 5 dk. çırpıyoruz.
2) Sırasıyla, zeytinyağı, soda, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu ve unu ekleyip mikserin en düşük devrinde karıştırıyoruz.
3) Karışımın yarısını başka bir kaseye aktarıyoruz ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
4) Borcam veya kelepçeli pasta kalıbını yağlayıp kullanabilirsiniz. Ben kelepçeli kalıp kullandım. Kalıbın tam ortasına beyaz karışımdan bir kahve fincanı döküyoruz, beyazın yine tam ortasına bir kahve fincanı kakaolu karışımından döküyoruz. Bu şekilde hamur bitene kadar devam ediyoruz. Hep hamurun  en ortasına ilave ediyoruz, hamur üst üste geldikçe, zebra şeklini alıyor.
5) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-50 dk. pişirip, kürdan testini yaptıktan sonra kekimizi fırından çıkarıyoruz.

Ilındıktan sonra servise hazır, afiyet olsun :)






Hiç yorum yok: