22 Eylül 2014 Pazartesi

DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI

domatesli pirinç çorbası

Dün akşamın yemekleri bol maydanozlu domatesli pirinç çorbası ve palamut pilaki. Sonbahar ve kış mevsiminde mutlaka hafta da bir gün klasik mönümüz; çorba, balık ve salata. Sağlıklı, hafif ve ödem attıran :) bol maydanozlu çorbanın tarifini vermek istiyorum.

MALZEMELER:
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet kadar maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 lt. su
- tuz
- karabiber

YAPILIŞI:
1) Öncelikle domatesleri rendeliyoruz. Tencerenin içine rendelenmiş domatesleri, salçayı ve zeytinyağını ekleyip 5 dk. pişiriyoruz.
2) Üzerine 1 lt. soğuk suyu ve pirinci ilave ediyoruz.
3) Bu aşamada ince doğranmış maydanozları da ekleyip pişirmeye başlıyoruz.
4) Pirinçler yumuşadığında tuzunu ve ve karabiberini ekleyip, ocağın altını kapatıyoruz.
5) Limon eşliğinde servis ediyoruz.

Afiyet olsun...