10 Eylül 2014 Çarşamba

PATATES PİYAZI

patates piyazı

Bu akşam denedim tek kelimeyle harika oldu :) Aslında bildiğimiz  malzemeler ama kızarmış patatesin, sumaklı soğan ile birlikteliği ortaya nefis bir tat çıkardı.  Biz bu akşam fırında hamsi ile çoban salatanın yanında yedik ama et yemeklerinin yanına da çok yakışacağını düşünüyorum. Ayrıca bu karışım güzel bir lavaş ekmeğine dürüm yapılarak ayran eşliğinde de çok lezzetli olur. Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

MALZEMELER:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet büyükçe kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kimyon
- maydanoz
- kızartmak için zeytinyağı
- tuz

YAPILIŞI:
1) Dilimlenmiş patatesleri yağda kızartarak, fazla yağlarının akması için 2-3 dk. süzgeçte bekletiyoruz. (Kızartma yağının içine bir tutam tuz ilave edersek, patatesler fazla yağ çekmez.)
2) Soğanı ay şeklinde doğrayarak biraz tuzla ovuyoruz. Ardından soğanları sudan geçirerek iyice sıkıyoruz. 
3) Bir kapta kızarmış patatesleri, soğan, doğranmış maydanoz, sumak, kimyon ve tuz ile iyice harmanlayarak, ılık olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun...