8 Eylül 2014 Pazartesi

PİYANO KEK


piyano kek

Adı kek ama aslında çok hafif bir pasta diyebiliriz. Biz çok beğendik :) Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER:
Keki için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu (elenmiş)
- 1,5 su bardağından bir parmak eksik un (elenmiş)

Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için;
- 2 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krema

YAPILIŞI:
1) Keki için yumurta ve şekeri 5 dk. mikserle çırpıyoruz. Daha sonra diğer kek malzemelerini de ekleyip mikserin düşük ayarında karıştırıyoruz.
2) Karışımı dikdörtgen veya kare yağlanmış borcama dökerek, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. (Ben 28 x 28 kare borcam kullandım)
3) Fırından çıkan keki 2 dk. beklettikten sonra soğuk süt ile ıslatıyoruz.
3) Muhallebisi için un, şeker ve sütü çırpma teli ile karıştırarak, göz göz olana dek pişiriyoruz. 10 dk. beklettikten sonra kremayı ekleyip, 5 dk. mikserle çırpıyoruz.
4) Muhallebiyi kekin üzerine döküp, buzdolabında iyice soğutuyoruz.
5) Soğuyan tatlının üzerini bolca kakao ile kaplayarak, servis ediyoruz.