5 Aralık 2020 Cumartesi

RUMELİ ÇORBASI


rumeli çorbası

Aslında  bildiğimiz bir tarif ama malzemelerin dengesini çok beğendiğim için sürekli yaptığım bir çorba :) Bazen köfte eklemeden pirinçli, bazen ufak parçalara ayrılmış tavuk veya kuzu gerdan ile pişiriyorum. Dediğim gibi çorbanın tarifini evdeki malzemeye göre değiştirebiliyorum. Tabi çorbanın ismi de malzemeye göre değişecektir :)

MALZEMELER:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 4 su bardağı su (isteğe bağlı et suyu veya tavuk suyu da olabilir.) 
- 1 çay bardağı su

Köftesi için;
- 50 - 100 gr. arası kıyma
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 küçük soğan rendelenmiş
- yarım çay kaşığı kimyon
- yarım çay kaşığı karabiber
- tuz

YAPILIŞI:
1) Tencerede 4 su bardağı suyu kaynatıyoruz.
2) Ayrı bir kapta yumurtayı, unu, yoğurdu ve 1 çay bardağı suyu iyice çırpıyoruz.
3) Ocağın altını kısıp yoğurtlu karışımı, yavaşça karıştırarak tencereye ekleyip 8 - 10 dk. kadar kaynatıyoruz.
4) Köfte için tüm malzemeleri karıştırıp, iyice yoğuruyoruz ve minik şekiller verip, az yağda pişene kadar çeviriyoruz. (köfteleri az yağda kavurarak pişirmiş oluyoruz.)
5) Çorba piştikten sonra içine köfteleri ve tuzu, üzerine de naneli yağ karışımını ekleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun... 








Hiç yorum yok: