7 Eylül 2014 Pazar

SARIYER BÖREĞİ

sarıyer böreği


Bizim doğum günü, arkadaş toplantılarımızın vazgeçilmezi sarıyer böreğimiz. Her hazır yufkanın böreği güzel  olmaz ama bu börek gerçekten çok farklı oluyor. Birde annem bu börekleri pişirmeden bütün haliyle buzlukta saklıyor. İhtiyaç anında sosunu hazırlayıp fırında pişiriyor. Ve buzluktan çıktığı da hiç mi hiç anlaşılmıyor. (Buzluğa kaldıracağımız zaman, aşağıda belirttiğim sosu hazırlarken yağı ve sütü biraz azaltıyoruz.)

MALZEMELER:
- 4 yufka
- 1,5 su bardağı  süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta

İç harcı:
- 400 gr. kıyma
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 adet iri soğan 
- tuz
- karabiber
- zeytinyağı

YAPILIŞI:
1) Öncelikle soğanı rendenin iri tarafıyla rendeleyip, acı suyunu sıktıktan sonra, zeytinyağında kavuruyoruz. Daha sonra kıymaları da ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz. 10 dk. ılık suda beklemiş kuş üzümlerini, tuz ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
2) Sosu için süt, zeytinyağı ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.
2) Her bir yufkayı yarıya bölüp, bölünmüş parçalara sırasıyla karışımdan bolca sürüp, kıymalı harcı eşit miktarda dağıtıyoruz. 
3) Daha sonra rulo şeklinde sarıp, rulonun iki ucunu aşağıda ki gibi içine doğru katlıyoruz.
4) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri dizip, üzerine kalan sosu iyice sürüyoruz.
5) 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Şimdiden afiyet olsun, sevgilerimle...

sarıyer böreği

sarıyer böreği