29 Ekim 2014 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI

domates çorbası

Havaların soğuduğu şu günlerde sıcak çorba içmek daha bir önem kazandı. Gerçi biz yaz kış çorba içmeyi sevdiğimiz için pek bir şey değişmedi :) bu mevsimde güzel domates bulmak biraz zor olabilir ama çoğumuzun yazdan hazırlanmış konserve domateslerimiz vardır. Ben de hazırladığımız konserve domatesten kullandım, konserve domates sosu için iyice kaynatılarak bayağı yoğun bir kıvam elde ediliyor. O nedenle domates sosundan 1 su bardağı kullandım, eğer taze domates kullanılacak ise; aşağıya yazdığım gibi 2 su bardağı kullanılmalı. Afiyet şifa olsun:)

MALZEMELER:
- 2 su bardağı rendelenmiş domates (konserve domates sos ise 1 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 su bardağı su (sıcak olmayacak)
- tuz 
- karabiber

YAPILIŞI:
1) Zeytinyağı ve unu tencereye alıp, unun rengi biraz dönene kadar kavuruyoruz.
2) Domates rendesi ve salçaları ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
3) İki su bardağı suyu azar azar ekleyerek, pütür kalmasın diye çırpma teli ile karıştırarak, kısık ateşte göz göz olana dek 2- 3 dakika kaynatıyoruz.
4) Kalan üç su bardağı suyu ekleyip, arada karıştırarak, kısık ateşte 15 - 20 dakika pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, üzerine kaşar rendesi ekleyerek servis ediyoruz.