26 Ekim 2014 Pazar

TAM BUĞDAY UNLU HAVUÇLU KEK


havuçlu cevizli kek

Sağlıklı bir kek tarifi vermek istiyorum. Tam buğday unlu havuçlu kek. 

MALZEMELER:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı tam buğday unu (elenmiş)
- 1 su bardağı un (elenmiş)
- 3 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

YAPILIŞI:
1) Yumurtalar ile şekeri köpürene kadar yaklaşık 4 - 5 dk. mikserle çırpıyoruz.
2) Zeytinyağı, iri rendelenmiş havuç, ceviz ve vanilyayı ekleyip spatula ile yavaşça karıştırıyoruz.
3) Ardından elenmiş unlar ile yine elenmiş kabartma tozunu da karışıma ekliyoruz.
4) Tereyağı ile yağlanmış kalıba karışımı döküyoruz.
4) Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 -  40 dk. pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kalıbı ters çevirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun...