19 Kasım 2014 Çarşamba

HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE

coco kurabiye

Benim gibi hindistancevizi severler için muhteşem bir lezzet.  Hem de yağsız olması daha da muhteşem. Çayın, kahvenin yanına çok yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:
- 3 adet yumurta akı
- 2 su bardağı hindistancevizi
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 adet vanilya

Üzeri için:
- 40 gr. bitter çikolata
- 3 - 4 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI:
1) Yumurta aklarını çatal ile bir iki dakika çırpıyoruz.
2) Ayrı bir kapta kuru malzemeleri hindistancevizi, şeker, un ve vanilyayı karıştırıp, yumurta aklarına ekliyoruz ve iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
3)Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dondurma kaşığı ile birer kaşık alarak diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dk. pişiriyoruz.
4) Sıcak sütün içine, çikolataları atıp, eriyene kadar karıştırıyoruz. (pişirmiyoruz)
5) Kurabiyeleri çikolataya ve antep fıstığı tozuna batırıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun...