30 Kasım 2014 Pazar

PANKEK

pankek

Kahvaltıların vazgeçilmezi  pankek:) Lezzetli bir tarif olduğunu belirtmek isterim. Kızıma sabah kahvaltısında nutella sürmeden, kare kare kesiyorum, üzerine bal ve ceviz döküyorum. Sabah telaşında hem çatalla yemesi kolay hem de daha sağlıklı oluyor. 

MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya

YAPILIŞI:
1) Tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde 10 dk. mikser yardımıyla çırpıyoruz. Akışkan bir kıvam olmalı. Duruma göre süt veya un ilavesi yapabilirsiniz. Lezzetli bir pankek için mutlaka iyice çırpılıp malzemelerin özdeşleşmesi gerekir.
2) Az yağlanmış ve orta ateşte ısıtılmış tavaya 1 kepçe döküyoruz ve her iki taraflı pişiriyoruz.(pankekin üzeri göz göz olduğunda alt tarafının piştiğini anlıyoruz)
3) Karışım bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz.

Afiyet olsun...