13 Kasım 2014 Perşembe

PORTAKAL PELTELİ MUHALLEBİ


portakallı muhallebi

C vitamini deposu sağlıklı ve hafif bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Şimdiden afiyet olsun:)

MALZEMELER:
- 1 lt.süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya

Pelte için;
- 1 kg. portakal
- 2 yemek kaşığı şeker (portakalın tadına göre değişebilir)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası

YAPILIŞI:
1) Tencereye sütü, nişastayı ve unu ekleyip, pütür kalmayana kadar soğuk sütün içinde karıştırıyoruz.
2) Ocağın altını açıp şekeri ekleyerek, göz göz olana dek pişiriyoruz.
3) Hindistan cevizi ve vanilyayı da karışıma ilave edip, biraz daha koyulaşana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Kupların üzerinde iki parmak kalacak şekilde muhallebiyi paylaştırıyoruz.
4) Pelte için portakalı sıkıyoruz ve tencereye alıyoruz, üzerine nişasta ve şekeri döküp yine pütürsüz olana kadar karıştırıp, kısık ateşte koyulaşana dek pişiriyoruz, soğuması için bekletiyoruz.
5) Soğuyan muhallebilerin üzerine, portakal peltesini döküp, dolapta 2 saat bekleterek servis ediyoruz.