18 Kasım 2014 Salı

TOP BÖREĞİ


top böreği

Görüntüsü kadar, tadı da muhteşem bir börek.

MALZEMELER:
- 4 adet yufka
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- galete unu

Börek harcı olarak ben kıyma kullandım dilerseniz kaşar peynir veya beyaz peynir de kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:
1) Süt ve yumurtayı çırpıyoruz.
2) Bir adet yufkanın üzerine karışımdan sürüyoruz. İkinciyi yufkayı üzerine serip, yine karışımdan sürüyoruz.
3) Yufkaları önce dörde sonra her bir parçayı kendi içinde yediye bölüyoruz.
4) İç harcından birer tatlı kaşığı yufkaların üzerine ekledikten sonra, her birini bir sağ bir sol şeklinde yuvarlak sarıp top şeklini veriyoruz.
5) Her bir topu önce sütlü yumurtalı karışıma sonra da galete ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Diğer iki adet yufkayı da bu şekilde hazırlıyoruz.
6) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.