2 Aralık 2020 Çarşamba

KAKAOLU - CEVİZLİ KEK

kakaolu cevizli kek

Karne tatilinde olan çocuklar için hem beraber yapılabilecek bir aktivite hem de öğleden sonra çayın veya sütün yanına çok yakışacak bir kek. Kekin kenarlarındaki çikolata bandını ilk defa denedim ama tadına ve görüntüsüne ayrı bir güzellik kattı. Denemelerim devam edecek:) sizde denemek isterseniz, yağlı kağıdı kekin eni ve boyu oranlarında kesiyoruz. Eritilmiş ve soğutulmuş çikolatayı yağlı kağıdın üzerine kaşıkla sürüyoruz, 5 dk. çikolatanın kurumasını bekleyip, kekin etrafına çikolatalı tarafı içe gelecek şekilde sarıyoruz. Buzdolabında 1 saat bekletip, yağlı kağıdı yavaşça çıkarıyoruz. Bu arada kesinlikle kek sıcak olmamalı, kekleri bu yöntemle dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 100 gr. tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
- 1,5 su bardağı şeker
- 250 ml. süt
- yarım su bardağı parçalanmış ceviz
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

YAPILIŞI:
1) Tereyağını mikser yardımıyla çırpıyoruz. Şekeri ekleyip 2 - 3 dk. daha çırpıyoruz.
2) Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
3) Sütü azar azar ve cevizi ekliyoruz.  Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kaseye eleyip azar azar diğer karışıma ilave ederek, pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıyoruz. Unlanmış 
4) 20 veya 22 cm.lik kelepçeli kalıbının tabanına yağlı kağıt sererek, karışımı yavaşça döküyoruz. Kalıbı bir iki kere mutfak tezgahına vurup, üzerini düzleştiriyoruz. 
5) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra kalıbı ters çevirip, düzgün yüzeyli olan bölümü yukarıda kalacak şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: