13 Şubat 2015 Cuma

PORTAKALLI REVANİ



Revani



Kış mevsimine yakışan hafif tadıyla portakallı revani:)

MALZEMELER:
- 5 adet yumurta
- 5 kahve türk kahve fincanı un
- 4 kahve türk kahve fincanı şeker
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 paket kabartma tozu

Şurup için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- çeyrek limon suyu
- 1,5 su bardağı  portakal suyu

Şurup buz gibi, tatlı ılık olacak!!!

YAPILIŞI:
1) Öncelikle şurubu hazırlıyoruz. Şeker, su ve limon suyunu 10-15 dk. kaynatıyoruz. Taze portakal suyunu ekleyip soğuması için bekletiyoruz. Şurup mutlaka buzdolabında soğutulmalı.
2) Ardından şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz.
3) Portakal suyu, portakal kabuğu, kabartma tozu, sıvı yağ ve elenmiş unu ekleyerek karıştırıyoruz.
4) Yağlanmış fırın kabına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
5) Tatlıyı 5 dk. soğuması için beklettikten sonra, şurubunu döküp, servis için 4-5 saat bekletiyoruz. 


Afiyet olsun...