21 Şubat 2015 Cumartesi

TAHİNLİ KEK

TAHİNLİ KEK

Severek sürekli yaptığım tahinli kek tarifi gelsin.

MALZEMELER:
-      3 adet yumurta
-      1 su bardağı şeker
-      1 su bardağı süt
-      Yarım su bardağı zeytinyağı
-      3 su bardağı un
-      1 paket kabartma tozu
-      1 paket vanilya
Üzeri için;
-      tahin
-      susam

YAPILIŞI:
1)    Yumurta ve şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar 5 dk. çırpıyoruz.
2)    Süt ve zeytinyağını ekliyoruz.
3)    Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip, homojen olana dek düşük ayarda çırpıyoruz.
4)    Yağlanmış 22 veya 24 cm.lik kelepçeli kalıba karışımı döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirmeye başlıyoruz.
5)    30 dakika geçtikten sonra keki fırından çıkarıp üzeri tamamen kaplanacak şekilde tahin ve susam döküp yeniden fırına veriyoruz. Pişmesine son 5 dk. kala birkaç kaşık daha tahin gezdiriyoruz ve bu şekilde pişirdikten sonra 15-20 dk. bekliyoruz. Kalıptan çıkarıp ılık veya soğuk olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun…