1 Mart 2015 Pazar

KABAKLI HAVUÇ SALATASI


Kabaklı Havuç Salatası

Bildiğiniz üzere kabak&havuç ikilisinin yoğurtlu salatası en bilindik salatalar arasında. Pancar turşusu ile yapılan bu salata hem farklı hem de çok lezzetli oluyor. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

MALZEMELER:

- Bir büyük kavanoz kırmızı pancar turşusu (400 gr)
- 4 adet irice kabak
- 4 adet irice havuç
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Yeterince yoğurt (varsa süzme yoğurt)
- 1 diş sarımsak
- dereotu
- ceviz

YAPILIŞI:

1) Kabak ve havuçlar rendelendikten sonra ayrı ayrı tava içerisinde zeytinyağında kavuruyoruz. Kabaklar suyunu bırakıp çektiğinde 1 tatlı kaşığı un eklenerek biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
2) Ayrı bir kap içerisinde yoğurt, mayonez ve ince doğranmış dereotlarını ekleyip çırpma teliyle çırpıyoruz.
3) Yoğurt sosun 1/3 bölümünü ayırıp kalanına kabak ve havuçları ekleyip birbirine yediriyoruz. Ardından tuz, ezilmiş sarımsak ve ceviz parçalarını da ilave ediyoruz.
4) Suyu süzülmüş turşuları rondoda iri parçalara ayırıyoruz. (rondodan sonra da biraz süzgeçte bekletilebilir) Servis kasesinin tabanına parçalanmış turşuları, üzerine kabak havuç karışımını en sona da kalan yoğurt sosunu düzgünce yayıyoruz.
5) Buzdolabında 4-5 saat bekletip servis ediyoruz.

Afiyet olsun..