Hem görüntüsü hem de tadıyla çok lezzetli bir pilav oldu. İçindeki köfte ve mantar pilava çok yakıştı. İster ana öğün olarak ister yemeğin yanında yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
400 gr. mantar
1 adet soğan
2,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köftesi için;
300 gr. kıyma
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
tuz, karabiber
zeytinyağı
zeytinyağı
YAPILIŞI
1. Geniş bir kase içinde rendelenmiş soğanı, kıymayı, yumurtayı, galeta unu ve baharatları karıştırıp, yoğurun. Yuvarlak köfte şekli verip bekletin.
2. Tereyağı ve zeytinyağında minik minik doğranmış soğanları hafifçe kavurun. Doğranmış mantarları ile edin ve kaşıkla fazla karıştırmadan sote yapın. (kaşıkla karıştırmak mantarı sulandırabilir)
3. Yarım saat tuzlu suda beklemiş olan pirinci nişastası kaybolana dek yıkayın ve mantarların üzerine ekleyin. 1-2 dk. kavurduktan sonra sıcak su ilave edip, kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak, suyunu çekene kadar pişirin.
4. Köfteleri zeytinyağında kızartarak demlenen pilava karıştırın ve sıcak sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder