1 Mart 2015 Pazar

PORSİYONLUK ALMAN PASTASI

Alman Pastası


Cumartesi akşamı lezzetli bir kaçamak Porsiyonluk alman pastası

Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağından bir parmak eksik ılık süt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
- bir tutam tuz

Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- yarım su bardağı şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- yarım yemek kaşığı tereyağ


YAPILIŞI:
1) Öncelikle hamur için un, maya, şeker ve tuz bir kapta karıştırılır. Ortası açılıp yumurta, yoğurt, oda sıcaklığında olan tereyağ, süt ve su eklenip yoğurulur. Kalan bir bardak un gerekirse az az eklenerek, hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzerini kapatıp yarım saat mayalandırılır.
2) Mayalandıktan sonra hamur bir kere daha yoğurulup küçük parçalar kopararak yuvarlak şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir. 10-15 dk. da tepside mayalandıktan sonra,180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
3) Krema için tüm malzemeler karıştırılarak, muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
4) Fırından çıkarılan pastalar soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilip içine buzdolabında biraz beklettiğimiz krema sıkılır, muz dilimleri konup üzerine pudra şekeri serpilerek biraz beklettikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun...