8 Nisan 2015 Çarşamba

BULGURLU TAVUK ÇORBASI


tavuklu çorba

Havaların çok değişken olduğu şu günlerde güçlü bir çorba bizi sağlam tutar. Bol limonlu ve karabiberli bir tavuk çorbasına kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum:) 


MALZEMELER:

400 gr. tavuk göğüs eti (dilerseniz bir miktarı tavuk but olabilir)
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet küçük soğan
2 yumurta sarısı
1 adet limon suyu
1 lt. tavuk suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber


tavuk çorbası

YAPILIŞI:

1.Küp küp doğranmış soğanı, zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.

2. Yıkanmış bulgur, tavuk suyu ve yine küp doğranmış tavuk etlerini ekleyerek, yüksek ateşte kaynamaya bırakın.

3.Kaynayınca kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 20 dk. pişirin.

4. Yumurta sarıları ile limon suyunu bir kase içerisinde çırpın. Çorbanın suyundan yarım kepçe ilave edip karıştırın, ardından tüm yumurtalı karışımı çorbaya ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun...