10 Mayıs 2015 Pazar

EV USULÜ HAMBURGER


ev usulü hamburger

Biraz sağlıklı bir hamburger olsun istedim. Evde yaptığınız klasik bir köfte harcınızı hamburger köftesi gibi şekillendirin ve 200 derece fırında pişirin. Mayonez, ketçap yerine ince ince doğranmış salatalık turşusu ile dereotunu süzme yoğurtla karıştırıp kullandım. Gayet lezzetli oldu, zevkinize göre zenginleştirebilirsiniz. 

MALZEMELER:
200 ml ılık süt
2 yumurta
20 gr. kuru maya
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı

ev usulü hamburger

YAPILIŞI:

1. Süt, bal ve mayayı karıştırıp kabarana kadar bekletin.

2. Ayrı bir kap içerisinde un ve tuzu karıştırın. Ardından mayalı karışım, zeytinyağını, 1 yumurta + 1 yumurta akını (1 sarı üzerine sürmek için ayrılacak) yoğurup orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

3. Hamurun üzerini streç film ile kapatarak 1 saat ılık ortamda mayalandırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak şekillendirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

4. Üzerine yumurta sarısı sürüp 30 dk. daha bu şekilde dinlendirin. 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dk. pişirin.

Afiyet olsun...