20 Haziran 2015 Cumartesi

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

mısır gevrekli kurbiye

Dışı çıtır içi yumuşak bu kurabiyeyi mutlaka deneyin. Tadını çok beğeneceksiniz. Biz çok beğendik.

MALZEMELER:
100 gr. tereyağı (oda ısısında)
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı süt
yarım su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu

Üzeri için;
50 gr. bitter çikolata

Bulamak için;
1 yumurta akı
kahvaltılık mısır gevreği

YAPILIŞI:
1. Tereyağı ve şekeri 5 dakika çırpın. Süt ve yumurta sarısını ekleyip tekrar çırpın.
2. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ayrı bir kase içinde karıştırıp, diğer karışıma ekleyin.
3. Hamur toparlanana kadar yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayın ve ortasına parmağınızla bastırarak derin bir çukur oluşturun.
4. Daha sonra kurabiyeleri, önce çırpılmış yumurta beyazına sonra mısır gevreğine bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
5. 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
6. Çikolatayı benmari usulü ile eritip, soğuyan kurabiyelerin ortalarına paylaştırın. 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...