9 Ağustos 2015 Pazar

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA

peynirli poğaça

Uzun zamandır canım bol dereotlu ve peynirli bir poğaça çekiyordu. Ama bir türlü yapamamıştım. Ben de kolayından mayalanma süreci olmayan kabartma tozu ile bildiğimiz klasik hamuru yapıp emelime ulaştım:) O kadar lezzetli olmuştu ki bütün tepsiyi bitirmemek için kendimi zor tuttum:)

Sizin de canınız bol dereotlu peynirli poğaça çekerse bu tarifi mutlaka deneyin.

MALZEMELER:

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz

İç malzemesi;
ezilmiş beyaz peynir
dereotu
çörek otu

Üzeri için;
çörek otu

YAPILIŞI:

1. Dereotunu incecik kıyıp, ezilmiş beyaz peynir ve çörek otu ile karıştırın.
2. Zeytinyağı, yoğurt, 1 yumurta, 1 yumurta akı, kabartma tozu, tuz ve un ile yumuşak bir hamur yapın. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.,
3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, bir tabak üzerinde açın. Ortasına peynirli karışımı koyup, poğaça şekli verin.
4. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...